Arjen kul­ta­reu­nus va­le­taan Kul­ta­tu­vas­sa – kel­lo­sep­pä Tuija Yli­ter­vo: ”Hieno hetki on nähdä on­nel­li­nen asia­kas”

Kelloseppä Tuija Ylitervon Kultatuvassa yhdistyy rento tunnelma, vuosikymmenten asiantuntemus ja tuttu sijainti. Yrittäjä iloitsee siitä, että hänen asiakkaansa ovat aina hyvällä tuulella.

4.2019 Menestyvä Rovaniemi

Kultatuvan yrittäjä Tuija Ylitervo on työskennellyt kelloseppänä yli kolmekymmentä vuotta. Rakkainta hänelle työssään on asiakkaan kohtaaminen: "Minusta on ihanaa, kun voin olla asiakkaalle avuksi."

Kultatuvan yrittäjä Tuija Ylitervo on työskennellyt kelloseppänä yli kolmekymmentä vuotta. Rakkainta hänelle työssään on asiakkaan kohtaaminen: “Minusta on ihanaa, kun voin olla asiakkaalle avuksi.”

Kansankadulla tikittää yksi Rovaniemen katukuvan harvoista viisarikelloista. Tutun maamerkin alla toimii kaupungin vanhimpiin lukeutuva kultasepänliike Kultatupa, jonka ikkunoista yrittäjä, kelloseppä Tuija Ylitervo tiirailee jo kesän merkkejä.

– Huomaan kesän aina lähestyvän, kun timanttisormusten eteen ikkunaan alkaa ilmestyä ohikulkevien pariskuntien nenänjälkiä, Ylitervo nauraa.

Kelloja, koruja ja lahjatavaroita myyvä Kultatupa on palvellut asiakkaitaan samalla paikalla Kansankadulla jo 90-luvun alusta asti. Kotoisan kultasepänliikeen seinillä käy tyylikkäitä ja sympaattisia seinäkelloja, vitriineissä kimaltaa kulta ja hopea.

Kultasepänliike Kultatuvan edustalla tikittää yksi Rovaniemen harvoista viisarikelloista. Liike on sijainnut samalla paikalla 90-luvun alusta saakka.

Kultasepänliike Kultatuvan edustalla tikittää yksi Rovaniemen harvoista viisarikelloista. Liike on sijainnut samalla paikalla 90-luvun alusta saakka.

– Moni ajattelee, että kultasepänliikkeet ovat liian hienoja, eikä niihin uskalla tulla ellei ole upporikas. Olen siksi halunnut luoda tänne rennon ilmapiirin: täällä ei kuljeta jakut päällä valkoiset hanskat kädessä, Ylitervo hymyilee.

Kultatuvassa tehdään muun muassa pieniä teknisiä kellosepän töitä, kuten kellojen lasien, nuppien ja paristojen vaihtoja sekä ketjujen juotoksia ja kaiverruksia. Niiden lisäksi Kultatupa tarjoaa laajempiakin korjauspalveluita muun muassa kaappikelloille.

Asiakkaita Kultatupaan tulee ympäri Lappia, vakioasiakkaita on jopa Etelä-Suomesta asti. Vilkkaimpina päivinä asiakkaita voi olla yhtä aikaa toistakymmentä.

– On hauskaa, kun kanta-asiakkaista on tullut keskenään niin tuttuja, että he vaihtavat liikkeessä kuulumisia sillä aikaa kun työskentelen.

Ruikan kylästä alun perin kotoisin oleva Tuija Ylitervo on valmistunut arvostetusta Espoon kelloseppäkoulusta vuonna -87 ja toiminut alalla yli kolmekymmentä vuotta ympäri Suomea.

Kultatuvan yrittäjä hänestä tuli 15 vuotta sitten, kun aikaisempi yrittäjä, monien tuntema Arvo Hiukka myi liikkeensä jäätyään eläkkeelle.

– Yrittäjyyden vahvuus on se, että voin tarvittaessa etsiä vaikka kiven alta asiakkaan tarvitseman tuotteen. Hieno hetki onkin nähdä onnellinen asiakas.

Parasta kellosepän työssä onkin Ylitervon mielestä asiakaskohtaaminen. Olipa kyseessä sitten kihlasormuskaupoille tullut hermostunut nuorimies tai lapsenlapselleen rippilahjaa etsivä isovanhempi, Kultatuvasta asiakas saa aina asiantuntevaa ja aitoa palvelua.

– Asiakas voi näyttää esimerkiksi lahjansaajan kuvan, ja näen yleensä heti mielessäni, millaiset korut hänelle sopisi. Asiakkaat ovat aina hyvällä tuulella, koska täältähän haetaan kauniita asioita omaan tai lähimmäisten elämään. Sellaista arjen pientä piristystä, Ylitervo hymyilee.

Kultatupa tarjoaa korjauspalveluiden lisäksi laajan valikoiman koruja, kelloja ja lahjatavaroita. Liikkeestä löytyy myös uniikkeja koriste-esineitä, kuten tämä Torniossa valetusta pohjoisen teräksestä työstetty Nikama Designin vaasi.

Kultatupa tarjoaa korjauspalveluiden lisäksi laajan valikoiman koruja, kelloja ja lahjatavaroita. Liikkeestä löytyy myös uniikkeja koriste-esineitä, kuten tämä Torniossa valetusta pohjoisen teräksestä työstetty Nikama Designin vaasi.

Kultatupa sijaitsee osoitteessa Kansankatu 14. Lisätietoja www.kultatupa.fi ja facebook.com/kultatupa.