Kultatuvan Tuija Ylitervo auttaa asiakkaita tekemään järkeviä valintoja korukaupoilla ja rohkaisee ravistelemaan vanhoja tottumuksia: ”Koru on aina henkilökohtainen lahja.”Kultasepänliike Kultatuvassa joulunodotus tarkoittaa iloisia asioita. Myymälä verhoillaan punaiseen ja nurkissa alkaa vilistä pieniä tonttuja. Saattaapa lumipyry pöläyttää tupaan partaveikonkin punaisessa nutussaan.

Joulupukki nimittäin tietää, että parhaat lahjaideat odottavat löytäjäänsä Kultatuvassa. Apuna sopivan lahjan valinnassa toimii kelloseppä Tuija Ylitervo, jolla on hihassaan vuosikymmenten kokemus.

– Koru on aina henkilökohtainen lahja, koska valinnassa ajatellaan lahjansaajan tyyliä ja mieltymyksiä, hän kertoo.

Kultatuvan valikoima on viime aikoina kasvanut Gant-merkin kelloilla. Gantin kellot ovat tunnettuja selkeälinjaisesta muotokielestään.

Kultatuvan valikoima on viime aikoina kasvanut Gant-merkin kelloilla. Gantin kellot ovat tunnettuja selkeälinjaisesta muotokielestään.

Kansankadun kellon alla sijaitsevasta Kultatuvasta löytyy korut, kellot, lahjatavarat, kristallit ja pöytähopeat. Asiakkaiden kellot ja korut pystytään huoltamaan ja korjaamaan nopeasti myymälän omassa pajassa.

Uutuutena tuvan valikoimassa ovat selkeälinjaiset kellot Gant-merkiltä.

–Gantin kellot ovat kauniin pelkistettyjä ja ne pysyvät trendikkäinä pitkään. Onhan se vähän hassusti sanottu, mutta nämä kellot ovat ajattomia, Ylitervo nauraa.

Erityisen tyylikkäitä kellosepän mielestä ovat valikoimasta löytyvät automaattikellot. Hän kiepauttaa kellon ympäri ja paljastaa takalasin alla raksuttavan roottorin. Kello saa käyntivoimansa käden liikkeestä, eikä erillisiä paristoja tarvita.

– Nämä kellot ovat tyyliltään erityisesti miesten mieleen. Mekaniikka on oikeaa vintagea, koska se on tietysti keksitty ennen paristoja.

Joulu on syy kokeilla jotain rohkeampaa

Kun ostat korun perinteisestä kivijalkamyymälästä, näet, mitä oikeasti olet ostamassa. Kauppias Tuija Ylitervo tietää tarkalleen, mistä tuotteet on tehty ja asiakas saa hypistellä niitä käsissään.

– On tärkeää tunnustella, miltä materiaali tuntuu ihoa vasten. Livenä näkee myös kivien oikean koon ja värien kaikki vivahteet. Samalla lahjaan voi hankkia myös yksilöllisen kaiverruksen.

Ylitervo on tunnettu kyvystään nähdä pelkän kuvan perusteella, minkälainen koru ketäkin pukisi. Joulu on hänen mielestään hyvä tilaisuus kokeilla jotain uutta.

– Ihmiset ostavat helposti itselleen aina samanlaisia koruja, mutta jos korun ostaa toiselle, näitä tottumuksia voi vähän ravistella. Voisiko pieniin koruihin tottuneen yllättää näyttävämmällä lahjalla? Ylitervo pohtii.

Minkälainen olisi sitten sopiva lahja itse Joulupukille?

– Ehdottomasti yli sata vuotta vanhan Leijona-brändin taskukello – ja Pukille tietysti keltakultaisena!